1. Změklé máslo vyšlehejte s cukrem a žlotky do pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Mouku s práškem do pečiva prosijeme do žloutkové směsi, přidáme mléko a promícháme. Pak zlehka zapracujeme sníh.
2. Koláčovou formu vymažeme tukem a vysypeme moukou. Těsto nalijeme do formy a posypeme nastruhanými ořechy. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů asi 20 minut.
3. Během pečení vyšleháme bílky s cukrem. Upečený korpus vyndáme z trouby a horký potřeme rybízovou marmeládou. Na tu pak naneseme bílkovou pěnu, koláč vrátíme do truby a zapékáme asi na 130 stupňů ještě asi 10 minut. Pak necháme vychladit.
Těsto: šleháme vejce s cukrem a špetkou soli, přidáme olej. Pak přidáme mouku s práškem do pečiva současně s mlékem.…
více o Francouzský hruškový koláč
Všechny suroviny používáme syrové. Jejich množství závisí na velikosti remosky.
Brambory, cibuli, rajčata a česnek…
více o Zapečená brokolice do remosky
Vepřová kýta recepty. Vepřovou kýtu si tentokrát zkuste podle šéfkuchaře upravit podle tohoto receptu - pěkně pečenou a…
více o Pečená vepřová kýta s paprikou
Vločky v osolené vodě uvaříme na velmi hustou kaši a necháme vychladnout. Slaninu nakrájíme na drobno, rozškvaříme,…
více o Karbanátky z ovesných vloček