1. Změklé máslo vyšlehejte s cukrem a žlotky do pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Mouku s práškem do pečiva prosijeme do žloutkové směsi, přidáme mléko a promícháme. Pak zlehka zapracujeme sníh.
2. Koláčovou formu vymažeme tukem a vysypeme moukou. Těsto nalijeme do formy a posypeme nastruhanými ořechy. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů asi 20 minut.
3. Během pečení vyšleháme bílky s cukrem. Upečený korpus vyndáme z trouby a horký potřeme rybízovou marmeládou. Na tu pak naneseme bílkovou pěnu, koláč vrátíme do truby a zapékáme asi na 130 stupňů ještě asi 10 minut. Pak necháme vychladit.
Těsto: šleháme vejce s cukrem a špetkou soli, přidáme olej. Pak přidáme mouku s práškem do pečiva současně s mlékem.…
více o Francouzský hruškový koláč
Krém je nutno udělat den předem: jednu smetanu uvedeme do varu, nalámeme do ní bílou čokoládu, mírně vaříme asi 1 min.,…
více o Pařížské kostky černobílé
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o Paličkové cukroví – linecké