Maso omyjeme, prošpikujeme nudličkami párků, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájenou nadrobno osmažíme na oleji, maso na ní ze všech stran opečeme, přidáme papriku, promícháme, zalijeme vodou a dusíme. Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme světlou jíškou (připravenou z másla a mouky), podlijeme vodou a povaříme. Nakonec přidáme mléko a smetanu. Do hotové omáčky nakrájíme zbytek párku, osolíme, opepříme a necháme přejít varem. Podáváme s houskovým knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Vejce s cukrem vyšleháme doběla (šleháme tak dlouho, až hmota téměř zbělá), opatrně přimícháme mouku smíchanou s kakaem…
více o Blesková třešňová bublanina
Do mouky uděláme důlek a rozdrobíme do něj droždí. Přelijeme trochou mléka a smícháme s droždím. Necháme asi 10 minut…
více o Skořicoví šneci s polevou
Středně velký květák zbavíme listů, očistíme a rozebereme na růžičky. Ty vložíme do vroucí osolené vody a krátce je…
více o Květákové placičky s uzeninou
V míse smícháme mouku, cukr a sůl, přidáme vejce a pomalu vmícháme mléko. Přimícháme 2 lžíce rozpuštěného másla. Těsto…
více o Francouzské palačinky Suzette