Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme dorůžova. Přidáme na kolečka pokrájené párky a také je orestujeme. Na závěr zaprášíme moukou, paprikou, osmahneme a zalijeme cca 1–1,5 litrem vývaru (nebo vodou s bujónem). Dobře rozmícháme, osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Vaříme cca 10–15 minut. Ke konci vaření vmícháme smetanu. Hotovou polévku můžeme na talíři pokapat nebo postříkat smetanou ke šlehání. Podáváme s čerstvým pečivem.
Polévku můžeme obměnit přidáním brambor, česneku nebo majoránky.
Na tuku osmažíme cibuli a kolečka párků, pak přidáme orestovat pokrájené houby, nastrouhaný česnek, zaprášíme paprikou,…
více o Frankfurtská polévka s houbami
Kuře vykostíme klasickým postupem na plát, který si roztáhneme a osolíme. Z mletého masa si připravíme standartní směs…
více o Kuřecí roláda s mletým masem
Nejprve si připravím formu: z pečícího papíru vystřihnu kolo, aby bylo o trošičku menší, než je dno dortové formy. Boky…
více o Dortový korpus pro začátečníky