Frankfurtská polévka – smetanová

3.5

hodnoceno: 2
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule
    • sůl
    • 2
      lžíce sádlo nebo olej
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • pepř mletý
    • vývar z kostí, nebo kostka bujónu
    • 1
      kelímek smetana na vaření
    • 200
      g párky
    • 2
      lžička mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  • Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme dorůžova. Přidáme na kolečka pokrájené párky a také je orestujeme. Na závěr zaprášíme moukou, paprikou, osmahneme a zalijeme cca 1–1,5 litrem vývaru (nebo vodou s bujónem). Dobře rozmícháme, osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Vaříme cca 10–15 minut. Ke konci vaření vmícháme smetanu. Hotovou polévku můžeme na talíři pokapat nebo postříkat smetanou ke šlehání. Podáváme s čerstvým pečivem.
  • Polévku můžeme obměnit přidáním brambor, česneku nebo majoránky.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: