Galantina z kuřete

2.25

hodnoceno: 4
Příprava: neuvedeno
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Kuře
    • 1
      ks kuře
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžíce želatina prášková
  • Nádivka
    • sůl
    • 500
      g mleté maso drůbeží
    • 100
      g nákládané žampiony
    • 1
      lžíce vaječný koňak
    • 2
      ks vařená vejce
    • 50
      g fazolové lusky
    • 1
      lžička paštikové koření

Postup přípravy receptu

  • Kuře vykostíme podélným řezem kolem krku a páteře i s celou kostrou. Klouby křídelní a kyčelní kosti oddělíme řezem od kostry. Důležité je neproříznout kůži, proto u křídel a stehen maso od kosti odškrabujeme a vyjmeme. Vykostěné kuře upravíme kůží na fólii, srovnáme stejnoměrnou vrstvu masa - odkrojíme z prsního svalu a vyplníme prostor na kůži - lehce nožem přeřízneme jemné šlachy na mase a posypeme práškovou želatinou spolu se solí. Mleté maso osolíme, dochutíme paštikovým kořením, koňakem a potřeme jím masový plát. Posypeme kostičkami vařeného bílku, poklademe fazolkami a žampiony. Dobře zabalíme do mletého masa, pevně srolujeme do fólie, konce upevníme a vložíme i s kostmi do horké vody. Vaříme pod pokličkou asi 80 minut, poté necháme zchladit ve studené vodě, rozbalíme, osušíme a druhý den krájíme na plátky.
  • Galantinu podáváme jako studený předkrm, pokrm hlavní nebo jako součást studeného bufetu.
Zařazení: Maso Drůbeží

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: