Troubu předehřejte na 180 °C. Smíchejte mouku, sůl a cukr. Máslo nakrájejte na malé kousky a postupně přidávejte do mouky s cukrem a hněťte těsto. Dále přidejte mléko, do kterého rozmíchejte žloutek. Těsto zpracujte co nejrychleji. Zabalte do potravinové fólie a nejméně na 30 minut dejte do ledničky.
Jahody nakrájejte na malé kousky, vložte do mísy a přidejte cukr. Promíchejte.
Těsto rozválejte na pomoučené ploše a pomocí menšího talířku vykrojte kola, které přemístěte na pečicí papír na plech.
Do středu kol dejte náplň zhruba 3 centimetry od okrajů. Okraje postupně přehněte (slepujte pomocí mokrých prstů k sobě).
Pečte zhruba 40–50 minut, dokud koláčky nezezlátnou.
Nakrájenou rebarboru dáme do většího kastrolu a přidáme 200 g cukru. Přivedeme do varu, oheň stáhneme a za častého…
více o Jahodovo-rebarborové tiramisu
Těsto: šlehat vejce s cukrem a špetkou soli, přidat olej. Pak mouku s prdopečem současně s mlékem. Promíchat
Do velké…
více o Francouzský hruškový koláč