Galetky s jahodami

3.67

hodnoceno: 6
Příprava: 90 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1,5
      hrnek hladká mouka
    • 0,3
      hrnek moučkový cukr
    • 0,5
      lžička sůl
    • 0,3
      hrnek mléko
    • 1
      ks žloutek
    • 400
      g jahody
    • 4
      lžíce cukr
    • 100
      g máslo studené

Postup přípravy receptu

  • Troubu předehřejte na 180 °C. Smíchejte mouku, sůl a cukr. Máslo nakrájejte na malé kousky a postupně přidávejte do mouky s cukrem a hněťte těsto. Dále přidejte mléko, do kterého rozmíchejte žloutek. Těsto zpracujte co nejrychleji. Zabalte do potravinové fólie a nejméně na 30 minut dejte do ledničky.
  • Jahody nakrájejte na malé kousky, vložte do mísy a přidejte cukr. Promíchejte.
  • Těsto rozválejte na pomoučené ploše a pomocí menšího talířku vykrojte kola, které přemístěte na pečicí papír na plech.
  • Do středu kol dejte náplň zhruba 3 centimetry od okrajů. Okraje postupně přehněte (slepujte pomocí mokrých prstů k sobě).
  • Pečte zhruba 40–50 minut, dokud koláčky nezezlátnou.
Zařazení: Pokrmy Sladké Z ovoce

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: