Troubu předehřejte na 180 °C. Smíchejte mouku, sůl a cukr. Máslo nakrájejte na malé kousky a postupně přidávejte do mouky s cukrem a hněťte těsto. Dále přidejte mléko, do kterého rozmíchejte žloutek. Těsto zpracujte co nejrychleji. Zabalte do potravinové fólie a nejméně na 30 minut dejte do ledničky.
Jahody nakrájejte na malé kousky, vložte do mísy a přidejte cukr. Promíchejte.
Těsto rozválejte na pomoučené ploše a pomocí menšího talířku vykrojte kola, které přemístěte na pečicí papír na plech.
Do středu kol dejte náplň zhruba 3 centimetry od okrajů. Okraje postupně přehněte (slepujte pomocí mokrých prstů k sobě).
Pečte zhruba 40–50 minut, dokud koláčky nezezlátnou.
V uvedeném pořadí vložíme ingredience do pekárny. Použijeme zarovnanou lžičku droždí a vrchovatou lžičku soli. Zapneme…
více o Kmínový chleba z pekárny
Necháme zavařit víno s cukrem, přidáme třešně a povaříme za častého promíchání zhruba 15-20 min (zhoustne). Přilejeme…
více o Třešňový pohár pro dospělé
Stejně velké nové brambůrky neloupeme, pouze důkladně očistíme a osušíme a upečeme je na suchém plechu do tmavě hněda.…
více o Dědovy pikantní brambůrky