Troubu předehřejte na 180 °C. Smíchejte mouku, sůl a cukr. Máslo nakrájejte na malé kousky a postupně přidávejte do mouky s cukrem a hněťte těsto. Dále přidejte mléko, do kterého rozmíchejte žloutek. Těsto zpracujte co nejrychleji. Zabalte do potravinové fólie a nejméně na 30 minut dejte do ledničky.
Jahody nakrájejte na malé kousky, vložte do mísy a přidejte cukr. Promíchejte.
Těsto rozválejte na pomoučené ploše a pomocí menšího talířku vykrojte kola, které přemístěte na pečicí papír na plech.
Do středu kol dejte náplň zhruba 3 centimetry od okrajů. Okraje postupně přehněte (slepujte pomocí mokrých prstů k sobě).
Pečte zhruba 40–50 minut, dokud koláčky nezezlátnou.
Oloupaná jablka nakrájíme na kostičky, ořechy nahrubo nasekáme, zalijeme zálivkou z rumu, medu a citrónové šťávy. Lehce…
více o Jablkový salát s ořechy
Smícháme ingredience na glazuru, přivedeme do bodu varu a necháme vychladnout. Připravíme si těsto - vyšleháme máslo s…
více o Kokosové řezy z Kapského města
Pokud pečete občas kuře jen tak se slaninkou a cibulí, vždy něco zbyde. Tyto zbytky obereme a vložíme zpět do pekáčku…
více o Bramboláda se zbytky kuřete