Troubu předehřejte na 180 °C. Smíchejte mouku, sůl a cukr. Máslo nakrájejte na malé kousky a postupně přidávejte do mouky s cukrem a hněťte těsto. Dále přidejte mléko, do kterého rozmíchejte žloutek. Těsto zpracujte co nejrychleji. Zabalte do potravinové fólie a nejméně na 30 minut dejte do ledničky.
Jahody nakrájejte na malé kousky, vložte do mísy a přidejte cukr. Promíchejte.
Těsto rozválejte na pomoučené ploše a pomocí menšího talířku vykrojte kola, které přemístěte na pečicí papír na plech.
Do středu kol dejte náplň zhruba 3 centimetry od okrajů. Okraje postupně přehněte (slepujte pomocí mokrých prstů k sobě).
Pečte zhruba 40–50 minut, dokud koláčky nezezlátnou.
Cukr, tuk a vanilkový cukr vyšleháme, přidáme postupně za šlehání vejce, nakonec vmícháme tvaroh a kůru.
Višně scedíme…
více o Tvarohový závin s višněmi
Velkou cibuli nakrájíme najemno a na másle zpěníme. Přidáme nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu (dávám mraženou směs…
více o Dobrá zeleninová polévka
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým…
více o Holandské řízky - smetanové