Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále na obdélník, který zasypeme žmolenkou. Dlaněmi jí zamačkáme, aby se tolik nesypala při balení závinu a alespoň na třikrát těsto přeložíme (zavineme). Závin pak šikmo pokrájíme na díly, potřeme žloutkem a opatrně je přeneseme na plech s pečicím papírem. Pečeme v předehřáté troubě dozlatova.
Recept jsem včera zaslechl v televizi a docela mě zaujal. Doufám, že jsem ho moc nepozměnil, sledoval jsem to jen letmo. Drobenku, která cestou z válu na plech vypadala ven, jsem použil na posypání jednotlivých kousků. Příště bych do žmolenky klidně přidal rozemleté ořechy, chutí by to bylo podobné lázeňským oplatkám, ale to už by asi nebyla GATA.
Hermelín vyjmeme z obalu, položíme na plátek chleba, potřeme olejem s kořením (může být ostřejší) a na grlilovacím…
více o Grilovaný hermelín na topince
Na palačinky: mouku, sůl, 2 vejce, mléko, tuk na smažení. Uděláme těsto na palačinky a na pánvi pečeme.
Náplň: měkký…
více o Palačinky se sýrovou náplní
Bagety nakrájíme na kolečka a po obou stranách potřeme česnekovým olivovým olejem. Rozložíme na plech s pečícím papírem…
více o Zapečené bagety se sýrem