Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále na obdélník, který zasypeme žmolenkou. Dlaněmi jí zamačkáme, aby se tolik nesypala při balení závinu a alespoň na třikrát těsto přeložíme (zavineme). Závin pak šikmo pokrájíme na díly, potřeme žloutkem a opatrně je přeneseme na plech s pečicím papírem. Pečeme v předehřáté troubě dozlatova.
Recept jsem včera zaslechl v televizi a docela mě zaujal. Doufám, že jsem ho moc nepozměnil, sledoval jsem to jen letmo. Drobenku, která cestou z válu na plech vypadala ven, jsem použil na posypání jednotlivých kousků. Příště bych do žmolenky klidně přidal rozemleté ořechy, chutí by to bylo podobné lázeňským oplatkám, ale to už by asi nebyla GATA.
Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu. Šunku nakrájejte na středně silné nudličky, ořechy nasekejte na kousky, parmazán…
více o Penne s ořechovou omáčkou
Nejprve připravíme americké brambory (smažíme ve fritovacím hrnci, ale lépe v troubě "nasucho"), dále pokrájíme kuřecí…
více o Zapékaná špenátová miska
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu. Než se čokoláda rozpustí, nakrájíme si banán na cca 5 mm tlusté plátky. Vždy si…
více o Banánovo-piškotové jednohubky
TĚSTO
Smícháme změklé máslo, cukr krystal, polohrubou mouku, špetku soli a kakao. Po chvíli přidáme celé vejce. Těsto…
více o Dvoubarevný tvarohový koláč