„Gata“– listový závin se žmolenkou

2.5

hodnoceno: 2
Příprava: 30 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Žmolenka:
    • 125
      g máslo
    • 150
      g hladká mouka
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 150
      g cukr krupice
  • Těsto:
    • žloutek na potření
    • 500
      g listové těsto

Postup přípravy receptu

  • Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále na obdélník, který zasypeme žmolenkou. Dlaněmi jí zamačkáme, aby se tolik nesypala při balení závinu a alespoň na třikrát těsto přeložíme (zavineme). Závin pak šikmo pokrájíme na díly, potřeme žloutkem a opatrně je přeneseme na plech s pečicím papírem. Pečeme v předehřáté troubě dozlatova.
  • Recept jsem včera zaslechl v televizi a docela mě zaujal. Doufám, že jsem ho moc nepozměnil, sledoval jsem to jen letmo. Drobenku, která cestou z válu na plech vypadala ven, jsem použil na posypání jednotlivých kousků. Příště bych do žmolenky klidně přidal rozemleté ořechy, chutí by to bylo podobné lázeňským oplatkám, ale to už by asi nebyla GATA.
Zařazení: Záviny

Podobné recepty

Doporučujeme

Chyba - Recepty Fitweb

Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.