Gibanica

3

hodnoceno: 2
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Náplň
    • 1
      lžička sůl
    • 4
      ks vejce
    • 500
      g tvaroh Nebo bryndza
    • 0,5
      ks zakysaná smetana
    • 1
      dl olej
  • Na potření
    • 2
      ks vejce
    • 1
      ks zakysaná smetana
    • sezam Na posyp
    • olej
    • 4
      balíček listové těsto

Postup přípravy receptu

  • Suroviny na náplň vymícháme. Na utěrku rozložíme těsto, do středu dáme 2 lžíce náplně a rozetřeme. Přikryjeme dalším plátem těsta a pokračujeme, dokud nespotřebujeme těsto ze 2 balíčků. I vrchní plát musí být potřený. Srolujeme roládu a dáme do mrazničky. Takto připravíme i druhou roládu a také dáme do mrazničky, aby nám ztuhly a daly se dobře krájet. Vymícháme směs na potírání, vyjmeme první roládu a nakrájíme ji na 1 cm silné kousky.
  • Poklademe na plech vyložený papírem na pečení a potřeme připravenou směsí, posypeme sezamem a pečeme 15–20 minut při 190 °C. To samé uděláme i s druhou roládou. Musíme dát pozor, aby nám rolády nezteplaly, jinak by se špatně krájely.
Zařazení: Chuťovky Slané

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: