Gnocchi dáme vařit dle návodu (až vyplavou na hladinu, jsou hotové). Rozehřejeme olivový olej na větší pánvičče, přidáme cibuli a necháme zesklovatět. Poté přidáme utřený česnek a zamícháme. Když už je vše hezky propečené, přidáme kuřecí maso, které jsme si předtím pokrájeli na nudličky a v misce smíchali s kari kořením.
Opékáme na pánvičče do zlatova a dle chuti přidáme oregáno nebo podobné koření. Pak přisypeme na pánvičku uvařené gnocchi a promícháme. Přidáme sýr a opět důkladně promícháme. Teď můžeme zalít vše smetanou. Mícháme, dokud se smetana nezahustí a nevytvoří omáčku. Nyní můžeme přidat opět koření dle libosti (já přidávám jedno koření v bujonové kostce). Úplně ke konci přisypeme nakrájená rajčata, aby si zachovala ještě čerstvou chuť a přidáme čerstvou bazalku.
Podáváme pokud možno ihned a zdobíme lístkem bazalky. Podobných receptů je tu dost, ale z nich jsem kdysi udělala výtah a od té doby mám tento vlastní recept, který neměním a moc nám chutná.
Do velkého hrnce nalijte dostatek vody na těstoviny. Vodu osolte, přiveďte k varu a vložte do ní špagety. Vařte je 8 –…
více o Spaghetti alla puttanesca
Cibule nakrájíme na spíše tenké kolečka, které ve velké těžké pánvi osmahneme na másle do sklovita. Přidáme na malé…
více o Avignonský rumpsteak s cibulí
Hermelín nastrouháme na hrubém struhadle nebo nakrájíme na malé kostičky, přidáme tatarku nebo majonézu a nadrobno…
více o Rychlá hermelínová pomazánka
Celá vejce s cukrem našleháme a pak postupně přidáme všechny zbývající ingredience. Dáme do vymazané formy a pečeme. Je…
více o Bábovka s jablky a ořechy
Z oleje a polohrubé mouky uděláme zásmažku a necháme ji vychladnout. Přidáme větší část kopru. Přidáme vodu. Rozmícháme…
více o Babiččina koprová omáčka