Gnocchi dáme vařit dle návodu (až vyplavou na hladinu, jsou hotové). Rozehřejeme olivový olej na větší pánvičče, přidáme cibuli a necháme zesklovatět. Poté přidáme utřený česnek a zamícháme. Když už je vše hezky propečené, přidáme kuřecí maso, které jsme si předtím pokrájeli na nudličky a v misce smíchali s kari kořením.
Opékáme na pánvičče do zlatova a dle chuti přidáme oregáno nebo podobné koření. Pak přisypeme na pánvičku uvařené gnocchi a promícháme. Přidáme sýr a opět důkladně promícháme. Teď můžeme zalít vše smetanou. Mícháme, dokud se smetana nezahustí a nevytvoří omáčku. Nyní můžeme přidat opět koření dle libosti (já přidávám jedno koření v bujonové kostce). Úplně ke konci přisypeme nakrájená rajčata, aby si zachovala ještě čerstvou chuť a přidáme čerstvou bazalku.
Podáváme pokud možno ihned a zdobíme lístkem bazalky. Podobných receptů je tu dost, ale z nich jsem kdysi udělala výtah a od té doby mám tento vlastní recept, který neměním a moc nám chutná.
Do velkého hrnce nalijte dostatek vody na těstoviny. Vodu osolte, přiveďte k varu a vložte do ní špagety. Vařte je 8 –…
více o Spaghetti alla puttanesca
Troubu předehřejeme na 200 °C.
Omytá rajčata nakrájíme na plátky. Misku vymažeme lžící oleje a na dno střídavě přes…
více o Rajčata zapečená s mozzarelou
Vymícháme tuk, vejce, cukr, vanilku a vodu, přidáme ovesné vločky, mouku, sůl a sodu, a podle chuti přimícháme nasekané…
více o Keksy z ovesných vloček
Listové těsto rozválíme a nakrájíme na čtverce velké tak, abychom do něj mohli zabalit celý hermelín, posypeme kořením …
více o Hermelín v listovém těstíčku