Gnocchi dáme vařit dle návodu (až vyplavou na hladinu, jsou hotové). Rozehřejeme olivový olej na větší pánvičče, přidáme cibuli a necháme zesklovatět. Poté přidáme utřený česnek a zamícháme. Když už je vše hezky propečené, přidáme kuřecí maso, které jsme si předtím pokrájeli na nudličky a v misce smíchali s kari kořením.
Opékáme na pánvičče do zlatova a dle chuti přidáme oregáno nebo podobné koření. Pak přisypeme na pánvičku uvařené gnocchi a promícháme. Přidáme sýr a opět důkladně promícháme. Teď můžeme zalít vše smetanou. Mícháme, dokud se smetana nezahustí a nevytvoří omáčku. Nyní můžeme přidat opět koření dle libosti (já přidávám jedno koření v bujonové kostce). Úplně ke konci přisypeme nakrájená rajčata, aby si zachovala ještě čerstvou chuť a přidáme čerstvou bazalku.
Podáváme pokud možno ihned a zdobíme lístkem bazalky. Podobných receptů je tu dost, ale z nich jsem kdysi udělala výtah a od té doby mám tento vlastní recept, který neměním a moc nám chutná.
Do velkého hrnce nalijte dostatek vody na těstoviny. Vodu osolte, přiveďte k varu a vložte do ní špagety. Vařte je 8 –…
více o Spaghetti alla puttanesca
Na palačinky: mouku, sůl, 2 vejce, mléko, tuk na smažení. Uděláme těsto na palačinky a na pánvi pečeme.
Náplň: měkký…
více o Palačinky se sýrovou náplní
Heru utřeme s cukrem a vejci do pěny. Přidáme mouku s kypřícím práškem a špetkou soli.Čokoládu a ořechy posekáme na…
více o Americké čokoládové cookies
Květy bezu omyjeme a zbavíme velkých stopek. Nakrájíme citron na kousky a společně s bezovými květy vaříme asi 20 minut…
více o Med z květů černého bezu
Mouku smícháme s pepřem a majoránkou, játra překrájíme na půlky. Jednotlivé kousky obalíme v mouce s kořením, zavineme…
více o Zapečená (nejen) krůtí játra
Nejprve si připravím formu: z pečícího papíru vystřihnu kolo, aby bylo o trošičku menší, než je dno dortové formy. Boky…
více o Dortový korpus pro začátečníky