Gnocchi dáme vařit dle návodu (až vyplavou na hladinu, jsou hotové). Rozehřejeme olivový olej na větší pánvičče, přidáme cibuli a necháme zesklovatět. Poté přidáme utřený česnek a zamícháme. Když už je vše hezky propečené, přidáme kuřecí maso, které jsme si předtím pokrájeli na nudličky a v misce smíchali s kari kořením.
Opékáme na pánvičče do zlatova a dle chuti přidáme oregáno nebo podobné koření. Pak přisypeme na pánvičku uvařené gnocchi a promícháme. Přidáme sýr a opět důkladně promícháme. Teď můžeme zalít vše smetanou. Mícháme, dokud se smetana nezahustí a nevytvoří omáčku. Nyní můžeme přidat opět koření dle libosti (já přidávám jedno koření v bujonové kostce). Úplně ke konci přisypeme nakrájená rajčata, aby si zachovala ještě čerstvou chuť a přidáme čerstvou bazalku.
Podáváme pokud možno ihned a zdobíme lístkem bazalky. Podobných receptů je tu dost, ale z nich jsem kdysi udělala výtah a od té doby mám tento vlastní recept, který neměním a moc nám chutná.
Do velkého hrnce nalijte dostatek vody na těstoviny. Vodu osolte, přiveďte k varu a vložte do ní špagety. Vařte je 8 –…
více o Spaghetti alla puttanesca
Špagety uvaříme v mírně osolené vodě, scedíme a propláchneme teplou vodou. V míse prokapeme špagety olejem a posypeme…
více o Bleskové česnekové špagety
Koleno očistíme, vložíme do tlakového hrnce, přidáme 4 stroužky česneku, bobkový list, nové koření a pepř. Vše zalijeme…
více o Koleno z papiňáku a remosky