Česnek zpěníme na troše oleje lehce dozlatova. Mezitím si nakrájíme maso a smícháme s kari, paprikou, bazalkou, oregánem a sušeným česnekem. Poté přidáme na pánev a zprudka osmažíme, aby maso neztvrdlo. Dále přidáme špenát, pokud máme mražený, necháme ho předem trochu povolit, a pokud je čerstvý, chvíli ho podusíme. Špenát necháme s masem prohřát. Nakonec přidáme podravku a smetanu a až nám omáčka začne bublat, zhruba po 5-10 minutách zaprášíme lžící mouky.
Podáváme se špagetami nebo gnochi. Můžeme ještě zasypat sýrem.
Kdo má rád víc nebo míň česneku nebo tolik nekoření, ať si ho upraví podle individuálních potřeb. Toto jídlo v poslední době podávají skoro ve všech restauracích a tento recept mi přijde nejpodobnější. Dobrou chuť.
Vepřový bůček, oloupané párky a slaninu umeleme na masovém strojku, smícháme s vařenou rýží, nakrájenou cibuli, třeným…
více o Jednoduché plněné zelné listy