Česnek zpěníme na troše oleje lehce dozlatova. Mezitím si nakrájíme maso a smícháme s kari, paprikou, bazalkou, oregánem a sušeným česnekem. Poté přidáme na pánev a zprudka osmažíme, aby maso neztvrdlo. Dále přidáme špenát, pokud máme mražený, necháme ho předem trochu povolit, a pokud je čerstvý, chvíli ho podusíme. Špenát necháme s masem prohřát. Nakonec přidáme podravku a smetanu a až nám omáčka začne bublat, zhruba po 5-10 minutách zaprášíme lžící mouky.
Podáváme se špagetami nebo gnochi. Můžeme ještě zasypat sýrem.
Kdo má rád víc nebo míň česneku nebo tolik nekoření, ať si ho upraví podle individuálních potřeb. Toto jídlo v poslední době podávají skoro ve všech restauracích a tento recept mi přijde nejpodobnější. Dobrou chuť.
Papriky pečeme na grilu do vytvoření černých skvrn. Poté je dáme do sáčku, kde vychladnou a změknou. Papriky oloupeme a…
více o Papriky pečené s rajčaty
Z ingrediencí na těsto vypracujeme hladké těsto, necháme ho v chladu půl hodiny proležet, pak jím pokryjeme dno a část…
více o Amorův jablečný řez (koláč)
Roztopíme sádlo a vložíme nakrájenou cibuli a restujeme 5 min.pak zalijeme vodou.
Nakrájíme brambory na kostičky a…
více o Bramboračka pro malé kuchaře