koření
Formaggio od Antonína (složení : rajčata, cibule, bazalka, česnek, paprika, tymián, oregano, pepř, p
200
ml
smetana 12%
500
g
gnocchi
nasekaný česnek
3-4 stroužky
bazalkové pesto
250
g
nakládaná loupaná rajčata
Postup přípravy receptu
Cibuli i česnek nakrájíme najemno, kuřecí maso a cuketu na nudličky. Na pánvi rozpálíme 1-2 lžíce olivového oleje, přidáme cibuli a mícháme, než zesklovatí. Vmícháme česnek, krásně se rozvoní. Pozor, česnek se nesmí připálit!
Až cibulka s česnekem krásně zhnědnou, přidáme kuřecí nudličky. Počkáme, až se maso zatáhne a přidáme žampiony i s lákem, rajčata a všechnu šťávu z plechovky. Pokud je láku a šťávy málo, přilijeme trochu vlažné vody. Zamícháme a dusíme, dokud žampiony nezměknou. Mezitím dáme v hrnci vařit vodu na noky.
Do směsi na pánvi přidáme cuketu. Cuketu přidáváme jako poslední, jelikož pouští hodně vody a rychle měkne. Osolíme, opepříme, přidáme bazalku a pesto dle chuti.
Až bude voda v hrnci vroucí, přidáme noky a počkáme, dokud nevyplavou k hladině.
Směs v pánvi zasypeme nastrouhaným sýrem, zamícháme. Čekáme, až se sýr rozpustí, a pak všechno přelijeme smetanou. Důkladně promícháme, dochutíme a ještě chvilku povaříme.
Noky slijeme, vrátíme zpátky do hrnce a přidáme k nim hotovou směs z pánve. Zamícháme, podáváme teplé.
Rozehřejeme si troubu na 200°C, horkovzdušnou na 180°C.
Do misky si vysypeme mouku, cukr, prášek do pečiva a kakao.…
více o Exkluzivní čokoládové muffiny