koření
Formaggio od Antonína (složení : rajčata, cibule, bazalka, česnek, paprika, tymián, oregano, pepř, p
200
ml
smetana 12%
500
g
gnocchi
nasekaný česnek
3-4 stroužky
bazalkové pesto
250
g
nakládaná loupaná rajčata
Postup přípravy receptu
Cibuli i česnek nakrájíme najemno, kuřecí maso a cuketu na nudličky. Na pánvi rozpálíme 1-2 lžíce olivového oleje, přidáme cibuli a mícháme, než zesklovatí. Vmícháme česnek, krásně se rozvoní. Pozor, česnek se nesmí připálit!
Až cibulka s česnekem krásně zhnědnou, přidáme kuřecí nudličky. Počkáme, až se maso zatáhne a přidáme žampiony i s lákem, rajčata a všechnu šťávu z plechovky. Pokud je láku a šťávy málo, přilijeme trochu vlažné vody. Zamícháme a dusíme, dokud žampiony nezměknou. Mezitím dáme v hrnci vařit vodu na noky.
Do směsi na pánvi přidáme cuketu. Cuketu přidáváme jako poslední, jelikož pouští hodně vody a rychle měkne. Osolíme, opepříme, přidáme bazalku a pesto dle chuti.
Až bude voda v hrnci vroucí, přidáme noky a počkáme, dokud nevyplavou k hladině.
Směs v pánvi zasypeme nastrouhaným sýrem, zamícháme. Čekáme, až se sýr rozpustí, a pak všechno přelijeme smetanou. Důkladně promícháme, dochutíme a ještě chvilku povaříme.
Noky slijeme, vrátíme zpátky do hrnce a přidáme k nim hotovou směs z pánve. Zamícháme, podáváme teplé.
Na pánvi osmahneme cibuli, přidáme mleté maso a necháme prohřát. Do zapékací mísy nebo remosky naklademe na kolečka…
více o Zapečené mleté maso s cuketou
Mléko společně s kakaem a skořicí přivedeme k varu, poté odstavíme a necháme vychladnout. Jablka oloupeme a nastroháme…
více o Kakaový moučník s jablky
Polovinu čokolády (200 g) dáme do ohnivzdorné mísy společně s máslem a nízkém plameni rozehříváme do té doby, než nám…
více o Výborné čokoládové brownies
Uvařené brambory necháme vychladnout a nakrájíme na kostičky. Párky nakrájíme na kolečka a cibuli jemně nasekáme a vše…
více o Zapečené brambory s párky