
3
Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, cibuli nakrájíme najemno. Do větší pánve nalijeme trochu oleje a dáme smažit. Maso… více o Gnocchi se špenátovo-smetanovou omáčkou
Vykuchaným a osušeným pstruhům (s hlavami i ocasy) párkrát nařízneme kůži z obou stran. Obě strany osolíme (nešetřete),… více o Pstruh s tymiánovým máslem a rajčatovo-česnekovou omáčkou
Kuřecí prsa pokrájíme na kostky, osolíme, opepříme, lze přidat i grilovací koření. Na troše oleje opečeme. Rajčata… více o Kuřecí prsa v rajčatovo-sýrové omáčce
Tento zeleninový pokrm s vejci je oblíbený v mnoha zemích po celém světě. Shakshouka nebo… Celý článek
Dvojice legendárních italských sýrů, mozzarella a mascarpone, má v kuchyni své nezastupitelné… Celý článek
Cukety jsou výborné nejen do slaných jídel, jako jsou placky, polévky nebo těstoviny. Pořádnou… Celý článek
Dělená strava údajně slibuje snadné hubnutí a lepší trávení, kterého dosáhnete tím, že… Celý článek
Podle množství zbylé bramborové kaše dáme 1-3 vejce, muškátový oříšek, sůl, petrželku a mouky tolik, aby vzniklo husté… více o Smažené noky z bramborové kaše
Třeme tuk s cukrem a postupně přidáváme jednotlivá vejce, nakonec lehce vmícháme prosátou mouku s práškem do pečiva. … více o Těsto mnoha tváří
Rozpuštěné máslo a hladkou mouku vymícháme, když je hladká, přidáme rajský protlak zamícháme a po troše přidáváme… více o Rajská polévka pro děti i dospělé
Přebrané fazole propláchneme, zalijeme studenou vodou necháme několik hodin nabobtnat. Nadrobno nakrájenou cibuli… více o Pikantní fazolová polévka
Z oleje a mouky uděláme zásmažku. Chvíli provaříme a zalejeme protlakem, podle potřeby i vodou. Přidáme hřebíček,… více o Extra rychlá rajská
Ingredience smíchat a dát péct do pekáče ke kuřeti 30 min před koncem pečení. více o Nádivka ke kuřeti
Brambory a zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky. Na oleji zpěníme na drobno nakrájenou cibulku, zapražíme mouku,… více o Bramborová polévka se sójovou drtí
Vejce vyšleháme s moučkovým cukrem, přidáme všechny ostatní suroviny kromě kakaa a dobře promícháme. Dvě třetiny těsta… více o Mramorová bábovka ze šlehačky
Kávu prosejeme sítkem najemno, přidáme ostatní suroviny a dobře zpracujeme. Těsto dáme asi na hodinku do lednice.… více o Kávové cukroví
Jemně nasekaný česnek, pokrájené feferonky a zelenou petrželku (je možné nahradit bazalkou) dáme za studena do pánve,… více o Dýňové těstoviny
Vypracujeme těsto a necháme ho kynout asi hodinu na teplém místě. Zpracujeme šlehačem suroviny na náplň, je možné… více o Svatební koláčky paní Rakové
Oloupanou cuketu a brambory nastrouháme do mísy (cuketu na hrubo, brambory na jemno) a vymačkáme přebytečnou vodu.… více o Cuketový slaný nákyp