Gnocchi s rajčatovo-smetanovou omáčkou a cuketou

3

hodnoceno: 5
Příprava: 30 minut
Porce: 3
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 2
      ks cibule
    • 1
      ks cuketa menší
    • sůl
    • 2
      lžíce olivový olej
    • pepř mletý
    • 200
      g nákládané žampiony
    • 100
      g sýr
    • 500
      g kuřecí maso
    • koření Formaggio od Antonína (složení : rajčata, cibule, bazalka, česnek, paprika, tymián, oregano, pepř, p
    • 200
      ml smetana 12%
    • 500
      g gnocchi
    • nasekaný česnek 3-4 stroužky
    • bazalkové pesto
    • 250
      g nakládaná loupaná rajčata

Postup přípravy receptu

  • Cibuli i česnek nakrájíme najemno, kuřecí maso a cuketu na nudličky. Na pánvi rozpálíme 1-2 lžíce olivového oleje, přidáme cibuli a mícháme, než zesklovatí. Vmícháme česnek, krásně se rozvoní. Pozor, česnek se nesmí připálit!
  • Až cibulka s česnekem krásně zhnědnou, přidáme kuřecí nudličky. Počkáme, až se maso zatáhne a přidáme žampiony i s lákem, rajčata a všechnu šťávu z plechovky. Pokud je láku a šťávy málo, přilijeme trochu vlažné vody. Zamícháme a dusíme, dokud žampiony nezměknou. Mezitím dáme v hrnci vařit vodu na noky.
  • Do směsi na pánvi přidáme cuketu. Cuketu přidáváme jako poslední, jelikož pouští hodně vody a rychle měkne. Osolíme, opepříme, přidáme bazalku a pesto dle chuti.
  • Až bude voda v hrnci vroucí, přidáme noky a počkáme, dokud nevyplavou k hladině.
  • Směs v pánvi zasypeme nastrouhaným sýrem, zamícháme. Čekáme, až se sýr rozpustí, a pak všechno přelijeme smetanou. Důkladně promícháme, dochutíme a ještě chvilku povaříme.
  • Noky slijeme, vrátíme zpátky do hrnce a přidáme k nim hotovou směs z pánve. Zamícháme, podáváme teplé.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: