Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, cibuli nakrájíme najemno. Do větší pánve nalijeme trochu oleje a dáme smažit. Maso osolíme a opepříme, přidáme špenátové špalky a prolisovaný česnek dle chuti. Pokud používáme špenát v kostce, je vhodné maso lehce podlít vodou. Až se nám přebytečná voda vydusí, zalijeme smetanou ke šlehání, zamícháme a do pánve nastrouháme tvrdý sýr a přidáme špetku muškátového oříšku. Necháme povařit, pokud se nám zdá omáčka příliš tekutá, můžeme ji lehce zahustit hotovou jíškou.
Gnocchi připravíme dle návodu. Dáme vařit vodu, až bude vřít, vodu osolíme, nasypeme do ní gnocchi a počkáme, až vyplavou na hladinu, poté jsou již hotové.
Dáme vařit penne.
Mezitím nakrájíme cibuli a šunku na kostičky.
Osmahneme cibuli na oleji a až bude cibule zesklovatělá…
více o Penne se smetanovou omáčkou
Roštěnky naklepeme, potřeme olejem a asi hodinu necháme odležet. Osolíme, opepříme a prudce po obou stranách opečeme.…
více o Roštěnky se smetanovou omáčkou
Pečivo namočíme do studené vody. Zelí očistíme a košťál vyřízneme. Potom vložíme zelí do vařící osolené vody a postupně…
více o Zelné závitky s mletým masem
Začneme přípravou majonézy a to tak, že ručním šlehačem vyšleháme na nejvyšší stupeň 2 žloutky se 150 ml oleje (musejí…
více o Opravdu domácí tatarská omáčka
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o „Paličkové" linecké cukroví