Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, cibuli nakrájíme najemno. Do větší pánve nalijeme trochu oleje a dáme smažit. Maso osolíme a opepříme, přidáme špenátové špalky a prolisovaný česnek dle chuti. Pokud používáme špenát v kostce, je vhodné maso lehce podlít vodou. Až se nám přebytečná voda vydusí, zalijeme smetanou ke šlehání, zamícháme a do pánve nastrouháme tvrdý sýr a přidáme špetku muškátového oříšku. Necháme povařit, pokud se nám zdá omáčka příliš tekutá, můžeme ji lehce zahustit hotovou jíškou.
Gnocchi připravíme dle návodu. Dáme vařit vodu, až bude vřít, vodu osolíme, nasypeme do ní gnocchi a počkáme, až vyplavou na hladinu, poté jsou již hotové.
Dáme vařit penne.
Mezitím nakrájíme cibuli a šunku na kostičky.
Osmahneme cibuli na oleji a až bude cibule zesklovatělá…
více o Penne se smetanovou omáčkou
Roštěnky naklepeme, potřeme olejem a asi hodinu necháme odležet. Osolíme, opepříme a prudce po obou stranách opečeme.…
více o Roštěnky se smetanovou omáčkou
Krém je nutno udělat den předem: jednu smetanu uvedeme do varu, nalámeme do ní bílou čokoládu, mírně vaříme asi 1 min.,…
více o Pařížské kostky černobílé
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o Paličkové cukroví – linecké
Z oleje a polohrubé mouky uděláme zásmažku a necháme ji vychladnout. Přidáme větší část kopru. Přidáme vodu. Rozmícháme…
více o Babiččina koprová omáčka
Vezmeme džem a kečup a smícháme v mixéru dohromady, nasypeme kari a dáme ocet.
Hotovo.
Cítíte moc kečup - přidejte…
více o Nejlehčí sladkokyselá omáčka