Gnocchi uvaříme podle návodu na obalu nebo na másle opečeme dokřupava.
V kastrolu rozehřejeme máslo, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a necháme zesklovatět. Pak přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony a dusíme. Jakmile žampiony pustí vodu, zaprášíme moukou, zalijeme zeleninovým vývarem a krátce povaříme. Poté zalijeme smetanou, dochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou. Ještě krátce povaříme.
Omáčku nalijeme na opečené gnocchi a posypeme pažitkou.
Housku nakrájíme na malé kousky a zvlhčíme ji mlékem. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme žampiony a…
více o Lilek se žampionovou náplní
Mouku prosejeme a na válu dobře zpracujeme s tvarohem, žloutkem, jogurtem (kysanou smetanou), solí, tukem (může být i…
více o Tvarohovo-jogurtové buchtičky
Všechny přísady smícháme. A dáme do vymazané mikrovlnkové nádoby. Vlníme asi 7 minut (podle síly mikrovlnky).
Místo…
více o Buchta rychlík (v mikrovlnce)