Gnocchi uvaříme podle návodu na obalu nebo na másle opečeme dokřupava.
V kastrolu rozehřejeme máslo, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a necháme zesklovatět. Pak přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony a dusíme. Jakmile žampiony pustí vodu, zaprášíme moukou, zalijeme zeleninovým vývarem a krátce povaříme. Poté zalijeme smetanou, dochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou. Ještě krátce povaříme.
Omáčku nalijeme na opečené gnocchi a posypeme pažitkou.
Housku nakrájíme na malé kousky a zvlhčíme ji mlékem. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme žampiony a…
více o Lilek se žampionovou náplní
Mouku prosejeme a na válu dobře zpracujeme s tvarohem, žloutkem, jogurtem (kysanou smetanou), solí, tukem (může být i…
více o Tvarohovo-jogurtové buchtičky
Mrkev nastrouháme nahrubo, dáme do kastrolku, podlijeme trochou vody(12 lžic) a 5 minut podusíme. Pak přisypeme kokos,…
více o Kokosovo-mrkvový zlatý koláč
Česnek utřít se solí, přidat olej a grilovací koření (možná je i vlastní směs), nechat vše cca 5 min. odležet.
Potom…
více o Grilovaný hermelín s česnekem