Gnocchi uvaříme podle návodu na obalu nebo na másle opečeme dokřupava.
V kastrolu rozehřejeme máslo, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a necháme zesklovatět. Pak přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony a dusíme. Jakmile žampiony pustí vodu, zaprášíme moukou, zalijeme zeleninovým vývarem a krátce povaříme. Poté zalijeme smetanou, dochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou. Ještě krátce povaříme.
Omáčku nalijeme na opečené gnocchi a posypeme pažitkou.
Housku nakrájíme na malé kousky a zvlhčíme ji mlékem. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme žampiony a…
více o Lilek se žampionovou náplní
Maso opláchneme a osušíme. Osolíme a opepříme. Lístky šalvěje otrháme a poklademe na řízky. Vždy dva řízky přiložíme na…
více o Krůtí řízky alá saltimbocca
Z uvedených surovin vypracujeme těsto, rozdělíme na 2 díly, vyválíme a přendáme na plech s vyšším okrajem. Poklademe…
více o Meruňková buchta s pudinkem
Z bílku ušleháme sníh a ten spojíme se všemi ingrediencemi. Z ořechového těsta tvoříme válečky, které pozvolna stočíme…
více o Ořechové rohlíčky (Pařížské)