Do vroucí osolené vody přidáme 3 lžíce 8% octu, ponoříme hlávku zelí, povaříme asi 10 minut a necháme chvíli zchladnout. Zvlášť si uvaříme téměř doměkka hrnek rýže v hrnku a půl vody s 1 lžičkou soli a 2 hřebíčky. Cibuli nakrájíme nadrobno a uzený bůček na kostičky.
Cibuli osmažíme na rozpuštěném nakrájeném uzeném bůčku a necháme ji zchladnout. Umeleme si maso, ochutíme ho solí a pepřem. Mleté maso vmícháme rýži a cibulí. Hlávku zelí rozebereme na listy a opatrně je naplníme směsí.
Zapékací mísu nebo pekáček vymažeme sádlem a na dno dáme volné zelné listy. Na ně ukládáme svinuté golombki, zakryjeme je opět volnými listy, zalijeme hovězím vývarem a dáme péct do trouby.
Golombki pečeme v předehřáté troubě. Mezitím smetanu rozmícháme s rajčatovým protlakem a moukou. Skoro upečené golombki zalijeme smetanovou omáčkou a ještě 20 minut pečeme.
Smícháme mouku s kakaem a kypřidlem. Přidáme cukry, čokoládu, cuketu, vejce, olej a vše důkladně promícháme. Vymazanou…
více o Cuketová kostka s čokoládou
Pohankové krupky vypereme ve studené vodě a necháme okapat. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme. Očištěné a oloupané…
více o Pohanka se žampiony a rukolou