Do vroucí osolené vody přidáme 3 lžíce 8% octu, ponoříme hlávku zelí, povaříme asi 10 minut a necháme chvíli zchladnout. Zvlášť si uvaříme téměř doměkka hrnek rýže v hrnku a půl vody s 1 lžičkou soli a 2 hřebíčky. Cibuli nakrájíme nadrobno a uzený bůček na kostičky.
Cibuli osmažíme na rozpuštěném nakrájeném uzeném bůčku a necháme ji zchladnout. Umeleme si maso, ochutíme ho solí a pepřem. Mleté maso vmícháme rýži a cibulí. Hlávku zelí rozebereme na listy a opatrně je naplníme směsí.
Zapékací mísu nebo pekáček vymažeme sádlem a na dno dáme volné zelné listy. Na ně ukládáme svinuté golombki, zakryjeme je opět volnými listy, zalijeme hovězím vývarem a dáme péct do trouby.
Golombki pečeme v předehřáté troubě. Mezitím smetanu rozmícháme s rajčatovým protlakem a moukou. Skoro upečené golombki zalijeme smetanovou omáčkou a ještě 20 minut pečeme.
Květák rozdělíme na větší růžičky a necháme uvařit do měkka v mírně osolené vodě. Žampiony nakrájíme na drobné kousky.…
více o Květákové placky se žampiony
Z ingrediencí na palačinky umícháme řidší těstíčko, ze kterého smažíme slabé menší palačinky (z obou stran dozlatova)…
více o Palačinky s jahodovým přelivem
Kuřecí špalíčky omyjeme, osolíme, pokapeme citronem, okořeníme tymiánem, pokapeme olejem a opečeme na pánvi. Vyndáme je…
více o Kuřecí špalíčky na tymiánu