Do vroucí osolené vody přidáme 3 lžíce 8% octu, ponoříme hlávku zelí, povaříme asi 10 minut a necháme chvíli zchladnout. Zvlášť si uvaříme téměř doměkka hrnek rýže v hrnku a půl vody s 1 lžičkou soli a 2 hřebíčky. Cibuli nakrájíme nadrobno a uzený bůček na kostičky.
Cibuli osmažíme na rozpuštěném nakrájeném uzeném bůčku a necháme ji zchladnout. Umeleme si maso, ochutíme ho solí a pepřem. Mleté maso vmícháme rýži a cibulí. Hlávku zelí rozebereme na listy a opatrně je naplníme směsí.
Zapékací mísu nebo pekáček vymažeme sádlem a na dno dáme volné zelné listy. Na ně ukládáme svinuté golombki, zakryjeme je opět volnými listy, zalijeme hovězím vývarem a dáme péct do trouby.
Golombki pečeme v předehřáté troubě. Mezitím smetanu rozmícháme s rajčatovým protlakem a moukou. Skoro upečené golombki zalijeme smetanovou omáčkou a ještě 20 minut pečeme.
Oloupeme brambory, rozkrojíme a dáme vařit do menšího množství vody. Když se začnou vařit přidáme na kousky nakrájené…
více o Zdravý vodník pro nejmenší
Rozehřejeme si troubu na 200°C, horkovzdušnou na 180°C.
Do misky si vysypeme mouku, cukr, prášek do pečiva a kakao.…
více o Exkluzivní čokoládové muffiny
Na pánvi rozehřejeme máslo. Poté přidáme mraženou zeleninu. Chvíli restujeme, když je zeleninka orestovaná, poprášíme…
více o Zeleninová polévka na másle