Dýni oloupeme škrabkou na brambory, překrojíme na polovinu a lžící vydlabeme jadérka. Poté nakrájíme na tenké plátky, které přendáme do velké mísy. Osolíme, opepříme a lehce promícháme.
Dýni přendáme do zapékací mísy, zalijeme scezeným krémem a navrch poklademe lístky tymiánu. Dýni posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem ementál a rukama ho lehce přitlačíme, aby nám během pečení nevytekl. Pečeme v předehřáté troubě při teplotě 200 °C asi 30 minut.
Ze snítek otrhejte lístky bylinek a nahrubo nasekejte. Do mixéru dejte dijonskou hořčici, přidejte sůl, pepř a nasekané…
více o Country marináda s tymiánem
Smícháme ingredience na glazuru, přivedeme do bodu varu a necháme vychladnout. Připravíme si těsto - vyšleháme máslo s…
více o Kokosové řezy z Kapského města
Žloutky i s cukrem (trochu cukru odebereme na kvásek) mícháme do pěny, přidáme tuk, rum, sůl, citronovou kůru a mícháme…
více o Šišky s jahodovou pěnou
cukr,med,heru,vejce,mléko a sodu dáme do hrnce a za stálého míchání vaříme cca 3 minuty. Až to začne bublat odstavíme a…
více o Medovník pro mlsný jazýček
Šlehat máslo, poté přidat cukr, ušlehat tuhou hmotu, přidat vejce, vanilkovou esenci a nakonec rozpuštěnou čokoládu.
…
více o Čokoládové placičky „cookies“