Dýni oloupeme škrabkou na brambory, překrojíme na polovinu a lžící vydlabeme jadérka. Poté nakrájíme na tenké plátky, které přendáme do velké mísy. Osolíme, opepříme a lehce promícháme.
Dýni přendáme do zapékací mísy, zalijeme scezeným krémem a navrch poklademe lístky tymiánu. Dýni posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem ementál a rukama ho lehce přitlačíme, aby nám během pečení nevytekl. Pečeme v předehřáté troubě při teplotě 200 °C asi 30 minut.
Ze snítek otrhejte lístky bylinek a nahrubo nasekejte. Do mixéru dejte dijonskou hořčici, přidejte sůl, pepř a nasekané…
více o Country marináda s tymiánem
Žloutky s cukrem šleháme metličkami cca 1 min. Přidáme rozemleté ořechy, dobře promícháme a lehce vmícháme sníh z bílků…
více o Oříšková roláda s tvarohem
Kuřecí maso nakrájíme na tenké plátky, osolíme, okořeníme a opečeme na pánvi. Pita chléb rozkrojíme, spodní díl potřeme…
více o Kuřecí steak v pita chlebu
Žampiony oloupeme a zbavíme je nožiček, které pokrájíme na menší kousky. Na oleji osmahneme cibuli, až trošku zezlátne…
více o Žampiony plněné šunkou a nivou