Velmi chutná úprava kuřecích prsou dle francouzské kuchyně. Obzvláště efektní je tento pokrm, pokud je podáván přímo v zapékacích miskách na stůl. Jako příloha se hodí například Dauphinské brambory nebo obyčejné vařené brambory posypané drobně nakrájenou pažitkou.
Na pánvi rozehřejeme olej a rozpustíme máslo. Kuřecí prsa nakrájíme na větší plátky, osolíme, opepříme a na oleji s máslem opečeme. Pokud budeme přidávat žampiony, opečeme je na oleji po kuřeti.
Opečené kousky kuřete narovnáme do zapékacích misek a posypeme žampiony. V mixéru jemně umixujeme nivu se šlehačkou a vmícháme je do hotové, ještě teplé bílé omáčky. Vzniklou hmotou pokryjeme kuře v zapékací misce a zapékáme, až se povrch začne barvit do hněda.
Kdo má rád více sýrové pokrmy, může před dokončením ještě misku posypat strouhanýme Ementálem a nechat jej rozpustit.
Z 0,5 kg hladké mouky, jednoho vejce, mléka a kvasnic uděláme kynuté těsto, do kterého navíc přidáme lžíci oleje a dáme…
více o Pončiky – Ukrajinské pirohy
Smícháme přísady a vlijeme na vymazaný pekáč nebo plech. Tvaroh rozmícháme s vanilkovým cukrem a trochou mléka, dáme do…
více o Tvarohový mřížkový koláč
Těsto připravíme tak, že smícháme vajíčka s cukrem a sádlem, poté šleháme tak dlouho, aby cukr nekřupal mezi zuby (tak…
více o Košíčky maďarské babičky