Velmi chutná úprava kuřecích prsou dle francouzské kuchyně. Obzvláště efektní je tento pokrm, pokud je podáván přímo v zapékacích miskách na stůl. Jako příloha se hodí například Dauphinské brambory nebo obyčejné vařené brambory posypané drobně nakrájenou pažitkou.
Na pánvi rozehřejeme olej a rozpustíme máslo. Kuřecí prsa nakrájíme na větší plátky, osolíme, opepříme a na oleji s máslem opečeme. Pokud budeme přidávat žampiony, opečeme je na oleji po kuřeti.
Opečené kousky kuřete narovnáme do zapékacích misek a posypeme žampiony. V mixéru jemně umixujeme nivu se šlehačkou a vmícháme je do hotové, ještě teplé bílé omáčky. Vzniklou hmotou pokryjeme kuře v zapékací misce a zapékáme, až se povrch začne barvit do hněda.
Kdo má rád více sýrové pokrmy, může před dokončením ještě misku posypat strouhanýme Ementálem a nechat jej rozpustit.
Z mléka a krupičky uvaříme hodně hustou kaši (hustota "hrnec na vyhození"), necháme vychladnout. Dáme na vál, přidáme 1…
více o Jednoduché ovocné knedlíky
Kotletky očistíme od viditelného tuku, osolíme, opepříme a vložíme do pekáče. Podlejeme trochou vroucí vody, přikryjeme…
více o Jehněčí kotletky s petrželkou
Vejce vyšleháme s moučkovým cukrem, přidáme všechny ostatní suroviny kromě kakaa a dobře promícháme.
Dvě třetiny těsta…
více o Mramorová bábovka ze šlehačky
Zpracujeme v těsto a necháme cca 1 hodinu odpočinout. Pak tvoříme rohlíčky a upečené, jěště teplé, obalíme v moučkovém…
více o Maminčiny vanilkové rohlíčky