Velmi chutná úprava kuřecích prsou dle francouzské kuchyně. Obzvláště efektní je tento pokrm, pokud je podáván přímo v zapékacích miskách na stůl. Jako příloha se hodí například Dauphinské brambory nebo obyčejné vařené brambory posypané drobně nakrájenou pažitkou.
Na pánvi rozehřejeme olej a rozpustíme máslo. Kuřecí prsa nakrájíme na větší plátky, osolíme, opepříme a na oleji s máslem opečeme. Pokud budeme přidávat žampiony, opečeme je na oleji po kuřeti.
Opečené kousky kuřete narovnáme do zapékacích misek a posypeme žampiony. V mixéru jemně umixujeme nivu se šlehačkou a vmícháme je do hotové, ještě teplé bílé omáčky. Vzniklou hmotou pokryjeme kuře v zapékací misce a zapékáme, až se povrch začne barvit do hněda.
Kdo má rád více sýrové pokrmy, může před dokončením ještě misku posypat strouhanýme Ementálem a nechat jej rozpustit.
Bílky vyšleháme na tuhý sníh, přidáme třetinu dávky cukru. Zbytek cukru a vanilkový cukr vyšleháme se žloutky a Herou…
více o Tvarohový koláč s rebarborou
Z uvedených surovin vypracujte těsto a nechte vykynout. Rozdělte na deset až šestnáct kousků. Rozválejte je, doprostřed…
více o Volarské tvarohové koláčky
Vločky přes noc namočíme,druhý den přidáme zeleninu uvařenou v zel.vývaru a ostatní přísady a zpracujeme,vytvoříme…
více o Karbanátky z ovesných vloček