kg
brambory
lojovité (typ A) – oloupané a nakrájené nebo nastrouhané na tenké plátky
30
g
máslo
nakrájené na kostičky
3
ks
pórek
menší (očištěný a nakrájený)
1
stroužek
česnek
rozmačkaný
250
ml
smetana
12 %
muškátový oříšek
nastrouhaný
250
ml
zeleninový vývar
Postup přípravy receptu
Předehřejte troubu na 180 °C. Zapékací mísu vymažte máslem a vytřete česnekem. Do mísy naklaďte ve vrstvách brambory a pórek, každou vrstvu osolte, opepřete a poprašte muškátovým oříškem. Nakonec vše zalijte vývarem smíchaným se smetanou a poklaďte kousky másla. Pečte dozlatova, asi 30 až 40 minut.
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Oloupeme cibuli, nakrájíme ji na plátky a rozdělíme na kroužky.
V…
více o Gratinované brambory s cibulí
Kuřecí prsíčka nakrájíme na nudličky, osolíme, dáme do mísy a přidáme olej, česnek, kečup, 1 vejce, grilovací koření a…
více o Zapékané kuřecí nudličky Niké
Cibule oloupeme a nakrájíme na hrubo. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Půlku cibule dáme na dno pekáčku.…
více o Pečené vepřové koleno na zelí
hřebíček, pepř, zázvor a skořici zalijeme 0,5l vody, uvedeme do varu a 5 minut povaříme. Poté odstavíme z plotny, ihned…
více o Orientální nápoj pro zahřátí