Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Oloupeme cibuli, nakrájíme ji na plátky a rozdělíme na kroužky.
V pánvi rozpustíme máslo nasypeme do něj cibulové prstýnky a necháme zasklovatět.
Troubu rozpálíme na 180 °C. Gratinovací formu vymažeme tukem a vyrovnáme do ní polovinu pokrájených brambor. Na ně rozložíme podušenou cibuli. Pikantně ochutíme solí, pepřem a muškátem a posypeme polovinu nastrouhaného sýra. Překryjeme druhou polovinou brambor, povrch posypeme sýrem a přidáme na vločky nasekané máslo.
V hrnku smísíme mléko se smetanou a přelijeme jím nákyp. Vložíme do trouby a dozlatova pečeme asi hodinu
Brambory oloupeme‚ nakrájíme na kolečka‚ dáme do zapékací mísy‚ osolíme‚ posypeme kmínem a promícháme. Oloupanou cibuli…
více o Pečené brambory s cibulí
Hermelín shora rozbalíme z alobalového obalu. Cibuli nakrájenou na půlkolečka a česnek nakrájený na plátky klademe z…
více o Jednoduchý zapečený hermelín
Jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme na tenké plátky. Hned je smícháme s hrozinkami (příp. s borůvkami nebo brusinkami)…
více o Tvarohový nákyp s jablky
Králíka rozporcujeme, z trupu připravíme vývar. Pokud nemáme celého dáme kýta, hřbety a podlejeme vodou. Porce osolíme,…
více o Králík – slintající soused