Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Oloupeme cibuli, nakrájíme ji na plátky a rozdělíme na kroužky.
V pánvi rozpustíme máslo nasypeme do něj cibulové prstýnky a necháme zasklovatět.
Troubu rozpálíme na 180 °C. Gratinovací formu vymažeme tukem a vyrovnáme do ní polovinu pokrájených brambor. Na ně rozložíme podušenou cibuli. Pikantně ochutíme solí, pepřem a muškátem a posypeme polovinu nastrouhaného sýra. Překryjeme druhou polovinou brambor, povrch posypeme sýrem a přidáme na vločky nasekané máslo.
V hrnku smísíme mléko se smetanou a přelijeme jím nákyp. Vložíme do trouby a dozlatova pečeme asi hodinu
Brambory oloupeme‚ nakrájíme na kolečka‚ dáme do zapékací mísy‚ osolíme‚ posypeme kmínem a promícháme. Oloupanou cibuli…
více o Pečené brambory s cibulí
Na drobno nakrájenou cibuli osmahneme na sádle, přidáme protlak, kuličky pepře a nového koření, bobkový list a necháme…
více o Jednoduchá rajská omáčka
1. Velký hrnec - dát vařit vodu s na kostičky nakrájenými brambory se žampiony (plátky), přidat zeleninu, podravku.
…
více o Bramborová polévka v chlebu
Všechnu zeleninu si omyjeme a nakrájíme.
Nakrájenou zeleninu si rozdělíme do 5-ti misek a můžeme podávat samotné či s…
více o Zeleninový salát Barevňák