Pór umyjeme a nasekáme nadrobno. Kápiu očistíme a nakrájame na kocky. V panvici rozpálime olej a pór opečieme asi 2 minúty. Potom pridáme mleté mäso, premiešame a opečieme ďalšie 4 minúty. Zmes podlejeme vývarom, prisypeme kápiu, osolíme a dusíme približne 15 minút.
Na bešamel rozpustíme v kastróliku maslo (1PL), prisypeme múku (1PL hladkej), varechou dobre premieśame na hladkú kašu a smažíme asi minútu. Potom prilejeme mlieko (400ml), ochutíme muškátom a peprom a za stáleho miešania emtličkou privedieme k varu. Varíme a miešame tak dlho, pokiaľ zmes nezhustne na omáčku. Nakoniec do bešamelu vmiešame 2/3 nastrúhaného parmezánu.
Conchiglioni nasypeme do osolenej vriacej vody a varíme podľa návodu na obale. Uvarené cestoviny scedíme a nechápe otiecť. Na dno zapekacej misy nalejeme bešamel. Conchiglioni naplníme mäsovou zmesou, naskladáme bešamel, prekryjeme alobalom a pečieme 15 minút. Alobal odstránime, mušle posypeme zbylým parmezánom a dopečieme 4 minúty.
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Oloupeme cibuli, nakrájíme ji na plátky a rozdělíme na kroužky.
V…
více o Gratinované brambory s cibulí
Hermelíny podélně rozpůlíme, poklademe plátky česneku (jeden stroužek na jednu půlku hermelínu) a posypeme směsí koření…
více o Nakládaný hermelín III.
1. Dáme vařit penne.
2. Mezitím nakrájíme cibuli a šunku na kostičky.
3. Osmahneme cibuli na oleji a až bude cibule…
více o Penne se smetanovou omáčkou
1. Rozkrojíme housku na dva plátky a každý potřeme kečupem. Na potřenou spodní stranu housky dáme plátek salátu, a…
více o Hamburger ze sekané pro líné
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým…
více o Holandské řízky - smetanové
Uvařené brambory necháme vychladnout a nakrájíme na kostičky. Párky nakrájíme na kolečka a cibuli jemně nasekáme a vše…
více o Zapečené brambory s párky