Pór umyjeme a nasekáme nadrobno. Kápiu očistíme a nakrájame na kocky. V panvici rozpálime olej a pór opečieme asi 2 minúty. Potom pridáme mleté mäso, premiešame a opečieme ďalšie 4 minúty. Zmes podlejeme vývarom, prisypeme kápiu, osolíme a dusíme približne 15 minút.
Na bešamel rozpustíme v kastróliku maslo (1PL), prisypeme múku (1PL hladkej), varechou dobre premieśame na hladkú kašu a smažíme asi minútu. Potom prilejeme mlieko (400ml), ochutíme muškátom a peprom a za stáleho miešania emtličkou privedieme k varu. Varíme a miešame tak dlho, pokiaľ zmes nezhustne na omáčku. Nakoniec do bešamelu vmiešame 2/3 nastrúhaného parmezánu.
Conchiglioni nasypeme do osolenej vriacej vody a varíme podľa návodu na obale. Uvarené cestoviny scedíme a nechápe otiecť. Na dno zapekacej misy nalejeme bešamel. Conchiglioni naplníme mäsovou zmesou, naskladáme bešamel, prekryjeme alobalom a pečieme 15 minút. Alobal odstránime, mušle posypeme zbylým parmezánom a dopečieme 4 minúty.
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Oloupeme cibuli, nakrájíme ji na plátky a rozdělíme na kroužky.
V…
více o Gratinované brambory s cibulí
Do menšího pekáčku narovnáme piškoty, které namočíme v kávě a rumu.
V míse vyšleháme dotuha moučkový cukr, pomazánková…
více o Tiramisu, které nezklame
Na rozpáleném másle zpěníme mouku, zalijeme vodou nebo vývarem, dochutíme solí a octem, přidáme celé nové koření, pepř…
více o Kulajda se zastřeným vajíčkem