Pór umyjeme a nasekáme nadrobno. Kápiu očistíme a nakrájame na kocky. V panvici rozpálime olej a pór opečieme asi 2 minúty. Potom pridáme mleté mäso, premiešame a opečieme ďalšie 4 minúty. Zmes podlejeme vývarom, prisypeme kápiu, osolíme a dusíme približne 15 minút.
Na bešamel rozpustíme v kastróliku maslo (1PL), prisypeme múku (1PL hladkej), varechou dobre premieśame na hladkú kašu a smažíme asi minútu. Potom prilejeme mlieko (400ml), ochutíme muškátom a peprom a za stáleho miešania emtličkou privedieme k varu. Varíme a miešame tak dlho, pokiaľ zmes nezhustne na omáčku. Nakoniec do bešamelu vmiešame 2/3 nastrúhaného parmezánu.
Conchiglioni nasypeme do osolenej vriacej vody a varíme podľa návodu na obale. Uvarené cestoviny scedíme a nechápe otiecť. Na dno zapekacej misy nalejeme bešamel. Conchiglioni naplníme mäsovou zmesou, naskladáme bešamel, prekryjeme alobalom a pečieme 15 minút. Alobal odstránime, mušle posypeme zbylým parmezánom a dopečieme 4 minúty.
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Oloupeme cibuli, nakrájíme ji na plátky a rozdělíme na kroužky.
V…
více o Gratinované brambory s cibulí
Na těsto utřeme změklé máslo s cukrem a žloutky do pěny, přidáme promíchané kakao s moukou a práškem do pečiva, nakonec…
více o Opilý Izidor – Luxusní verze
Cukr, tuk a vanilkový cukr vyšleháme, přidáme postupně za šlehání vejce, nakonec vmícháme tvaroh a kůru.
Višně scedíme…
více o Tvarohový závin s višněmi
Všechny suroviny na těsto dobře promícháme a nalejeme na dobře vymazaný a vysypaný plech a dáme péct na 170-160 °C, cca…
více o Ořechovo-ananasová buchta
Ve větší pánvi rozehřejeme cca 2 lžíce oleje a orestujeme cibuli, mrkev, řapík, celý česnek a pár lístků šalvěje (vše…
více o Cizrna s tuňákem a šalvějí