Pór umyjeme a nasekáme nadrobno. Kápiu očistíme a nakrájame na kocky. V panvici rozpálime olej a pór opečieme asi 2 minúty. Potom pridáme mleté mäso, premiešame a opečieme ďalšie 4 minúty. Zmes podlejeme vývarom, prisypeme kápiu, osolíme a dusíme približne 15 minút.
Na bešamel rozpustíme v kastróliku maslo (1PL), prisypeme múku (1PL hladkej), varechou dobre premieśame na hladkú kašu a smažíme asi minútu. Potom prilejeme mlieko (400ml), ochutíme muškátom a peprom a za stáleho miešania emtličkou privedieme k varu. Varíme a miešame tak dlho, pokiaľ zmes nezhustne na omáčku. Nakoniec do bešamelu vmiešame 2/3 nastrúhaného parmezánu.
Conchiglioni nasypeme do osolenej vriacej vody a varíme podľa návodu na obale. Uvarené cestoviny scedíme a nechápe otiecť. Na dno zapekacej misy nalejeme bešamel. Conchiglioni naplníme mäsovou zmesou, naskladáme bešamel, prekryjeme alobalom a pečieme 15 minút. Alobal odstránime, mušle posypeme zbylým parmezánom a dopečieme 4 minúty.
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Oloupeme cibuli, nakrájíme ji na plátky a rozdělíme na kroužky.
V…
více o Gratinované brambory s cibulí
Smícháme ingredience na glazuru, přivedeme do bodu varu a necháme vychladnout. Připravíme si těsto - vyšleháme máslo s…
více o Kokosové řezy z Kapského města
Žloutky i s cukrem (trochu cukru odebereme na kvásek) mícháme do pěny, přidáme tuk, rum, sůl, citronovou kůru a mícháme…
více o Šišky s jahodovou pěnou
cukr,med,heru,vejce,mléko a sodu dáme do hrnce a za stálého míchání vaříme cca 3 minuty. Až to začne bublat odstavíme a…
více o Medovník pro mlsný jazýček
Šlehat máslo, poté přidat cukr, ušlehat tuhou hmotu, přidat vejce, vanilkovou esenci a nakonec rozpuštěnou čokoládu.
…
více o Čokoládové placičky „cookies“