Pórky si nakrájíme na stejně velké špalíky, které dáme do vroucí osolené vody a uvaříme je do poloměkka. Pak slijeme (vývar budeme ještě používat), necháme okapat a vychladnout. Každý špalík obalíme jedním nebo dvěma plátky šunky (salámu), dobře utáhneme.
V hlubší pánvi si rozpustíme máslo, přisypeme mouku a za stálého míchání připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji smetanou a vývarem, přivedeme k varu a uděláme z ní bešamel. Necháme trochu vychladnout.
V míse rozšleháme vejce, přidáme sýr a bešamel, osolíme, opepříme a ochutíme muškátovým květem. Do vymazaného pekáčku nalijeme trochu ochuceného bešamelu, urovnáme na něj obalené pórky, zalijeme zbylým bešamelem, vložíme do předehřáté trouby a zapékáme 25–30 minut dozlatova. Hotové posypeme pažitkou a podáváme s bramborovou přílohou.
V páře uvaříme pudink v půl litru vody, žloutky, vanilkový cukr, citron. Necháme vychladnout. Ušleháme máslo s cukrem,…
více o Bruselák s citronovým krémem
Všechny suroviny zamícháme, já se s tím nijak nepárám, tvaroh nechá hrudky, ale to jsem vůbec neřešila. A pak smažíme…
více o Vynikající tvarohové lívance
Do vymyzané a vysypané dortové formy (22cm) rovnoměrně nasypeme slabou vrstvu kokosu. Na tu pak dáme vrstvu strouhaných…
více o Vanilkovo-jablečná pohádka