Pórky si nakrájíme na stejně velké špalíky, které dáme do vroucí osolené vody a uvaříme je do poloměkka. Pak slijeme (vývar budeme ještě používat), necháme okapat a vychladnout. Každý špalík obalíme jedním nebo dvěma plátky šunky (salámu), dobře utáhneme.
V hlubší pánvi si rozpustíme máslo, přisypeme mouku a za stálého míchání připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji smetanou a vývarem, přivedeme k varu a uděláme z ní bešamel. Necháme trochu vychladnout.
V míse rozšleháme vejce, přidáme sýr a bešamel, osolíme, opepříme a ochutíme muškátovým květem. Do vymazaného pekáčku nalijeme trochu ochuceného bešamelu, urovnáme na něj obalené pórky, zalijeme zbylým bešamelem, vložíme do předehřáté trouby a zapékáme 25–30 minut dozlatova. Hotové posypeme pažitkou a podáváme s bramborovou přílohou.
Hermelín rozkrojíme podélně na dvě kolečka a namáčíme do těstíčka z hladké mouky, kečupu a vody. Vody a mouky asi jako…
více o Hermelín v kečupovém těstíčku
Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso…
více o Španělské ptáčky trochu jinak
Mléko dáme vařit - osladíme ho. Až se cukr rozpustí, vsypeme ovesné vločky. Ihned nasypeme pudinkový prášek a mícháme.…
více o Rychlá ovesná kaše k snídani