Gratinovaný ananas a banán s vinným sabayone

3.2

hodnoceno: 5
Příprava: neuvedeno
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Ananas s banánem
    • 80
      g máslo
    • 1
      špetka sůl
    • 3
      dl smetana
    • 2
      ks pomerančová šťáva šťáva ze dvou zralých pomerančů
    • 2
      lžíce med
    • 4
      plátek ananas kolečka oloupaného ananasu
    • 100
      g cukrářské piškoty
    • 4
      lžíce cukr
    • 1
      ks banány
  • Sabayone
    • 5
      ks žloutek
    • 6
      lžíce cukr
    • 1
      dl dezertní víno

Postup přípravy receptu

  • Ananas a banán: Z cukru, medu a másla připravíme karamel, přidáme šťávu z pomerančů, povaříme a přilijeme smetanu.
  • Lehce osolíme a vložíme ananas nakrájený na kousky a hřejeme, dokud nebude mít rozvar konzistenci sirupu. Můžeme si pomoci tím, že směs rozmixujeme a přelijeme znovu na pánev.
  • Poté přidáme nakrájený banán a nalámané piškoty.
  • Tuto směs přendáme do misky, zalijeme sabayone a krátce zapečeme.
  • Sabayone: Vše smícháme v míse a ve vodní lázni vyšleháme do husté pěny a přelijeme do studené mísy.
  • Můžeme podávat s vanilkovou zmrzlinou.
Zařazení: Moučníky Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: