ks
pomerančová šťáva
šťáva ze dvou zralých pomerančů
2
lžíce
med
4
plátek
ananas
kolečka oloupaného ananasu
100
g
cukrářské piškoty
4
lžíce
cukr
1
ks
banány
Sabayone
5
ks
žloutek
6
lžíce
cukr
1
dl
dezertní víno
Postup přípravy receptu
Ananas a banán: Z cukru, medu a másla připravíme karamel, přidáme šťávu z pomerančů, povaříme a přilijeme smetanu.
Lehce osolíme a vložíme ananas nakrájený na kousky a hřejeme, dokud nebude mít rozvar konzistenci sirupu. Můžeme si pomoci tím, že směs rozmixujeme a přelijeme znovu na pánev.
Poté přidáme nakrájený banán a nalámané piškoty.
Tuto směs přendáme do misky, zalijeme sabayone a krátce zapečeme.
Sabayone: Vše smícháme v míse a ve vodní lázni vyšleháme do husté pěny a přelijeme do studené mísy.
V páře uvaříme pudink v půl litru vody, žloutky, vanilkový cukr, citron. Necháme vychladnout. Ušleháme máslo s cukrem,…
více o Bruselák s citronovým krémem
Mouku smícháme s práškem do pečiva a cukrem a dobře promícháme s tukem. Do středu směsi uděláme jamku, vklepneme do ní…
více o Jablkový koláč od babičky
Zaděláme kvásek (já roztírám droždí na kašičku s cukrem a poté přidávám další suroviny), přidáme do mísy s moukou, solí…
více o Dalamánky z chlebové mouky
Formu na biskupský chlebíček vyložíme peč. papírem, poklademe angl. slaninou, na to rozložíme ještě naplocho rozříznuté…
více o Rychlá kuřecí roláda z řízků