ks
pomerančová šťáva
šťáva ze dvou zralých pomerančů
2
lžíce
med
4
plátek
ananas
kolečka oloupaného ananasu
100
g
cukrářské piškoty
4
lžíce
cukr
1
ks
banány
Sabayone
5
ks
žloutek
6
lžíce
cukr
1
dl
dezertní víno
Postup přípravy receptu
Ananas a banán: Z cukru, medu a másla připravíme karamel, přidáme šťávu z pomerančů, povaříme a přilijeme smetanu.
Lehce osolíme a vložíme ananas nakrájený na kousky a hřejeme, dokud nebude mít rozvar konzistenci sirupu. Můžeme si pomoci tím, že směs rozmixujeme a přelijeme znovu na pánev.
Poté přidáme nakrájený banán a nalámané piškoty.
Tuto směs přendáme do misky, zalijeme sabayone a krátce zapečeme.
Sabayone: Vše smícháme v míse a ve vodní lázni vyšleháme do husté pěny a přelijeme do studené mísy.
Lilek oloupeme, nakrájíme na kostičky a podusíme na cibuli. Přidáme nakrájená rajčata, česnek, provensálské koření a…
více o Lilková omáčka na těstoviny
Omyté mladé cukety nastrouháme i se šlupkou, osolíme a necháme asi půl hodiny odstát, přebytečnou vodu zcedíme.Na lžíci…
více o Cuketové placičky s dipem